Posts in Brasil
SFC VS. BFC

I dag fikk jeg oppleve en brasilsk fotballkamp. Iført Santos sin hjemmedrakt, signert av blant annet Neymar, og ivrige fotballfans på alle kanter, kunne jeg ikke annet enn å storkose meg! Det pleier nok å være enda mer liv når Santos spiller mot proffere lag, men det var absolutt verdt de R$ 20 (= 67 kr) det kostet for billetten. Det ble 3-0 til Santos, og de fleste gikk derifra med store smil og godt humør.

Nesten i paradis

Oi! Brasil er så herlig, dere! Til og med når monsterskyene dekker himmelen, og regnet slår mot bakken like kraftig som når det hagler som verst der hjemme. Til og med DA er Brasil herlig. I helgen var vi og utforsket strendene i Guarujá, en kort ferjetur unna Santos. To av strendene var til å bli forelsket i. Et eventyr i seg selv bare det å komme seg dit. Smale veger, nydelig natur og en liten "klatretur", så var vi der. Nesten i paradis. For å få paradisstatus måtte jeg ha fjernet alle folkene som var der, og tryllet frem solen. Men såå flink er jeg dessverre ikke.

Vi var og i en zoo, der de fleste dyrene får gå fritt rundt om i parken. Vi var omringet av sommerfugler, skillpadder, fugler, aper, slanger, alligator osv. De tre sistnevnte var heldigvis innburet.

Vi avsluttet helgen med enda et lite eventyr. Dette inneholdt meg, J, Jonas, en bil, noen ekstreme bratte bakker og til slutt en nydelig utsikt over Santos... og noen frittgående aper.

I dag fikk endelig solen skinne nesten hele dagen, så da har nordmannen fått litt farge på kroppen også. Håper fortsatt at alt er bra der hjemme.

Adeus!

Downtown

Oi! En tur på stranden ble byttet ut med en tur downtown sammen med J's mor og far, for enda litt mer sightseeing. Namnam. Hvorfor har ikke vi Pastel i Norge?

På kaffimuseum.

På et lite tog som tok oss med rundt om i byen, for å sjå de ulike historiske byggene.

Kameraet mitt blir stadig glemt igjen "hjemme", så kvaliteten kunne vært bedre.

Ha en super dag i minusgradene. Her renner jeg nesten vekk i varmen.

Adeus!

Min første dag som skikkelig turist

Oi! I går hadde jeg min første skikkelige turistdag på reisen min. Den begynte rolig med en deilig time på stranden med boken og musikken min som date. Lunsjen min var hos Flavia, Jessicas (J) beste venninne. Vi spiste en veldig vanlig rett her i Brasil, med ris, bønner, noe grønt, og noe jeg ikke husker hva heter. Mamma og pappa: dere må være stolte, jeg har smakt på mye forskjellig mat allerede, og spist bønner opp til flere ganger. Kanskje jeg kommer hjem som altetende? Videre dro Flavia, broren og jeg på akvarium. Såg på de stakkars fiskene, pingvinene og skillpaddene som må leve innenfor tjukke glassvegger, på utstilling for nysgjerrige barn... og oss, da. Videre for vi på et lite museum (gratis, hipp hurra). De hadde utstilling av bildene til en norsk fotograf. Norskeflagg, gamle sjøboder og Sissel Kyrkjebø prydet veggene. Senere på kvelden dro J, kjæresten Jonas, Flavia og noen kompiser på sightseeing i nabobyen Sao Vicente. Mac, som de kaller ham, var vår personlige guide. Siden han ikke snakker engelsk, måtte Flavia og J oversette for meg. Jeg fikk høre mye av Sao Vicentes historie. Det er så mye å fortelle, at jeg tar heller historietimen med dere på et eget innlegg. Vi avsluttet kvelden med en sandwich så stor som et fjell. Og den skulle jeg liksom spise helt alene... Skjedde ikke!

Jeg skal gi alle en klem fra J's mor, og et lite vink fra datteren til J's bror. Nå venter stranden på meg. Adeus!

My first day as a real tourist. I'm going to the beach now, so Google translate if you want to read about it.

Havnebyen Santos

Oi! Nå har sekken og jeg forflyttet oss litt lenger sør i Brasil. Vi befinner oss i Latin Amerikas største havneby, Santos. Jeg kom hit for kun 24 timer siden, og har allerede forelsket meg i byen. En perfekt blanding av strand, shopping, gode restauranter og fin natur. Selv om det kan være vanskelig å kommunisere med folk her i Brasil, har jeg heldigvis møtt fine folk (hostene mine) som har gitt meg gode forklaringer og hjelpt meg på veien. I går ble jeg møtt med en plakat med "Mathilde" og norskeflagget tegnet så fint. Jeg må jammen si at jeg at vært heldig med mine to første hoster via CouchSurfing. Man kan aldri vere sikre på at personene man møter er til å stole på, men de jeg har møtt til nå har vært supre.

Jeg bor nå hos Jessica, hennes mor og hennes far i en liten, koselig leilighet, ikke så langt fra stand og shopping. Min største utfordring nå om dagen er å kommunisere med folkene her. Det er kun Jessica og noen få av vennen hennes som snakker engelsk. Google translate og miming blir derfor effektivt brukt. Jeg har også fått en hjemmelaget ordbok, og "Portugisisk på reisen"-boken min jeg kjøpte i Norge kommer til å bli flittig brukt i ukene fremover.

I skrivende stund sitter jeg og ser på strandlivet. Med musikk på det ene øret og lyden av palmeblader som blafrer i vinden på det andre, kan jeg ikke klage. Håper solen snart bryter seg gjennom skyene, slik at en hvit snømann som meg kan få litt farge på kroppen. Bikinien ligger fortsatt urørt i sekken...

Håper alt er bra hjemme i Norge! Adeus!

My backpack and me have moved a little bit south, to Latin Americas biggest seaport, Santos. It didn't take more than a few hours to fall in love with this city. A perfect combination of beach, shopping, good restaurants and lovely nature. Now I live with a girl called Jessica, her mother and her father in a small, cosy apartment. I've been so lucky with the hosts from CouchSurfing that I've lived with so far, they have been amazing. My biggest problem these days is to communicate with the people around here, especially Jessica's father and mother. Google translate and "miming" is used all the time. Right now I'm sitting on the beach, hoping that the sun soon will shine... Adeus!