Posts in Australia
Verdens største sandøy

Det er nå tre netter siden jeg kom tilbake fra verdens største sandøy, Fraser Island. Det hele startet med en forsinket busstur fra Noosa til Hervey Bay, der vi strandet i ødemarken, med stekende sol i over to timer. Her møtte jeg flere som skulle på samme tur som meg, og som viste seg å bli de jeg har vært mest sammen med de siste dagene. Til sammen var vi 27 stk pluss en guide, der var totalt fire gutter. Godt og blandet med folk fra England, Italia, Nederland, Switzerland, Sverige, Canada, Tyskland, også meg fra Norge.

På lørdag ringte vekkerklokken så tidlig som klokken 5. Etter å sett en sikkerhetsvideo og å ha pakket de fire 4WDene med klær og mat, var vi klare. Det som ventet oss på øya var:

- Heftige bilturer på strandøya; over elver, gjennom skoger, hompete veger og bratte skråninger.

- Bading i mange ulike innsjøer. Fikk oss flere fine gåturer gjennom skoger med ekle edderkopper rundt stien og på glodhet sand. Ene plassen brukte vi vinposene fra dagen før som flytemadrasser og for med strømmen nedover en "elv".

- The shipwreck of the S.S Maheno.

- "Don't forget your dingostick" hver gang vi skulle på do (les: ute i ødemarken, der alt av dopapir måtte gravest ned).

- Camping på kvelden med grilling og vinkos, der vi endte begge kveldene på stranden med den nydelige stjernehimmelen over oss.

- To netter i et bekmørkt telt, der det kun var et tynt liggeunderlag som skilte oss fra den harde bakken. Jeg våknet konstant av mareritt om ekle edderkopper rundt om i teltet, men heldigvis fann jeg ingen dager etter.

Tilbake på hostelet i Hervey Bay feiret vi med enda mer vin og grillkos, og når natten kom var alle glade for å få sove i en skikkelig seng igjen.

Surfers and Noosa

Nå er det vel på tide å fortelle hvor ferden min har gått. Jeg forlot Byron Bay sist fredag, og ankom Surfers Paradise nesten i søvne, etter å ha testet utelivet der. Surfers var en kul plass, men hadde egentlig ikke noe spesielt å tilby, bortsett fra mange nattklubber, et pariserhjul, mange høye bygninger og en ok strand. Men jeg hadde det veldig artig sammen med noen morsomme folk fra Sør-Afrika, Japan, Frankrike, Tyskland osv. På lørdag var vi med på et slags pub-crawl der vi var innom tre nattklubber sammen med mange andre festglade backpackere. På søndag skulle jeg egentlig reise videre, men siden jeg tar alt veldig rolig, booka jeg ikke noen bussbilett dagen før. Jeg sjekka ikke engang om det gikk noen buss. Og dét gjorde det selvfølgelig ikke. Jeg sjekket derfor inn på hostelet IGJEN, og ble med min morsomme gjeng til en liten plass ca 40 min fra Surfers, der det var en internasjonal surfekonkurranse. Skjønner ikke at de klarer det, jeg. Bølgene er jo svæære. (Hei, bølgeskrekk). På mandag sa jeg farvel, og kom meg videre til Noosa Heads. Syk og jævlig klarte jeg ikke å gjøre noe som helst første dagen, men heldigvis ble jeg bedre etter hvert, og jeg har kost meg på standen, litt rundt om i "byen" og gått en fire timers lang gåtur i nasjonalparken. Det var nydelig!

Nå er jeg i Hervey Bay, straks klar for Fraser Island. For dere som ikke kjenner Australia, eller har et kart, så reiser jeg nordover langs østkysten. Hvor langt jeg kommer meg på 11 dager, før jeg må tilbake til Brisbane og flyet mitt går videre, får jeg se.

See u!

Milevis unna

Tenker på min viltre, utrolig skjønne hund. Min fine familie. Sex and the city-date med mi beste. Danse vilt på fest med mi andre beste. Stryke pusene over ryggen. Kjøre med musikken på full guffe. Drikke norsk, nydelig vatn fra springen. Le sammen med mine andre beste. Se hvor lykkelig Lucas er når han får leke seg og springe vilt i snøen. Planlegge reunion med fine folk. Gå opp de bratte bakkene på besøk til momor. Ha ligge-fremfor-tven-og-ete-oss-feite-dag med mi tredje beste. Og bare være hjemme, i norsk natur.

Jeg er kjempeglad for at jeg har 72 dager igjen å reise, men tankene mine går likevel ofte over på dere hjemme i Norge. Og kanskje er det akkurat derfor at jeg tenker såpass på dere, fordi jeg vet at det er 72 lange dager til jeg skal se dere igjen.

Varm klem fra Australia.

Influensa og annen dritt

Seng, buss, seng, seng, seng er det som kan beskrive dagen min i dag. Med noe som kan ligne på influensa, og så sår hals at jeg kun har klart å ta små musebit av et eple og en sjokolade i hele dag, er det ikke så gøy å utforske en ny plass. Heldigvis har jeg super roomie (tre stk fra Tyskland, så klart), som er så snille og lager te til meg. Elsker folk som gjør slike snille ting til folk de kun har kjent noen timer. Det gjør en ganske kjedelig, vond dag mye bedre! Selv om jeg kjenner at jeg savner mamsen, papsen og sengen min ekstra mye.

Ellers har jeg hatt noen fine dager før jeg ble syk. Fortsettelse følger...

This day I've been laying in bed all day, except a 4 hours bus trip from Surfers Paradise to Noosa Heads. I've been so sick I didn't eat at all, all day... It sucks, but at least I have great roommates that makes tea for me. Makes my day so much better. Love beautiful people like that! Before I got sick I had some wonderful days, will update you guys soon!

Etter fem dager i Australia

Hello superpeople! Etter fem dager i Australia har jeg funnet ut at:

- Sydney er en f-a-n-t-a-s-t-i-s-k by, med store parker, bra uteliv, "Gay & lesbian mardi gras" (som var veldig gøy og se), fin opera, enkel by å finne frem i... And the list goes on.

- Her er mye dyrere enn hva jeg hadde forventet og hva min backpackerlommebok har råd til. I forhold til Costa Rica betaler jeg nå fra det dobbelte til det trippelte for én natt på hostel. Langdistansetransport (buss) og alkohol er også ganske dyrt. Det vil si ca det samme som hva vi betaler i Norge.

- Her er (alt for?) mange tyske backpackere. Du finner dem OVERALT. Så langt av de jeg har bodd på rom med har 9 av 15 vært tyske.

- Myggen elsker meg (også) her. (I Costa Rica hadde jeg minst 80 forferdelige stikk, og uheldigvis ser det ut som at jeg kan slå den rekorden her). Jeg haaater dere, så finn noen andre å gi "kjærligheten" deres til, takk.

- Kengerukjøtt er faktisk godt, og funker fett til middag.

- Byron Bay, hvor jeg befinner meg nå, minner meg pittelitt om Costa Rica, og er en liten, koselig plass med fine strender, store bølger og mange aktiviteter.

Når og hvor ferden min går videre vet jeg ikke ennå. Jeg lever dag for dag, og guuuu' så deilig dét er!!

Husk at du må ha visum for å komme inn i Australia. Les om Visum Australia.

Snakkes!