Verdens største sandøy

Det er nå tre netter siden jeg kom tilbake fra verdens største sandøy, Fraser Island. Det hele startet med en forsinket busstur fra Noosa til Hervey Bay, der vi strandet i ødemarken, med stekende sol i over to timer. Her møtte jeg flere som skulle på samme tur som meg, og som viste seg å bli de jeg har vært mest sammen med de siste dagene. Til sammen var vi 27 stk pluss en guide, der var totalt fire gutter. Godt og blandet med folk fra England, Italia, Nederland, Switzerland, Sverige, Canada, Tyskland, også meg fra Norge.

På lørdag ringte vekkerklokken så tidlig som klokken 5. Etter å sett en sikkerhetsvideo og å ha pakket de fire 4WDene med klær og mat, var vi klare. Det som ventet oss på øya var:

- Heftige bilturer på strandøya; over elver, gjennom skoger, hompete veger og bratte skråninger.

- Bading i mange ulike innsjøer. Fikk oss flere fine gåturer gjennom skoger med ekle edderkopper rundt stien og på glodhet sand. Ene plassen brukte vi vinposene fra dagen før som flytemadrasser og for med strømmen nedover en "elv".

- The shipwreck of the S.S Maheno.

- "Don't forget your dingostick" hver gang vi skulle på do (les: ute i ødemarken, der alt av dopapir måtte gravest ned).

- Camping på kvelden med grilling og vinkos, der vi endte begge kveldene på stranden med den nydelige stjernehimmelen over oss.

- To netter i et bekmørkt telt, der det kun var et tynt liggeunderlag som skilte oss fra den harde bakken. Jeg våknet konstant av mareritt om ekle edderkopper rundt om i teltet, men heldigvis fann jeg ingen dager etter.

Tilbake på hostelet i Hervey Bay feiret vi med enda mer vin og grillkos, og når natten kom var alle glade for å få sove i en skikkelig seng igjen.