Strawberry-heaven

På shuttlebussen på veg til Penang

Regnet pisker mot ruten, og vindusviskerne jobber for fullt. Det er vell ikke lenge til lyn og torden også viser seg, slik som de har gjort de siste kveldene. Bare for noen få minutter siden skinte solen sjenert gjennom skyene. Tror været her i Malaysia må ha en voldsom PMS for tiden. Eller er det alltid slik?

Jeg har akkurat hatt én uke her i Malaysia, og jeg begynner så smått og venne meg til de ulike kulturene, maten og folkene. Forskjellen fra rene, trygge Australia, til Malaysia med en helt annen kultur så jeg med en gang veldig godt. Spesielt i Kuala Lumpur (KL) med så mange forskjellige kulturer samlet i én by. KL var en fin plass å begynne reisen min i Asia i. Jeg tilbringte fire netter her, som var akkurat perfekt for å utforske og forstå byen til en viss grad. Å bo på et hostel som ligger sentralt til til Chinatown, Central Market, flere gratis museum, tog- og busstasjon gjorde at vi* fikk mye ut av dagene. På kveldstid koste vi oss på den gode restauranten på hostelet, og rooftop-baren rett ovenfor rommet mitt, med utsikt over KL Towers (7. høyeste bygget i verden) og Petronas Twin Towers, sammen med mange andre livsglade backpackere. Noen som nettopp var begynt på en lang reise, noen som hadde vært borte i mange måneder, og noen som bare hadde en liten ferie fra jobb. (Og heldigvis folk fra flere land enn Tyskland, England og Sverige, som det som sagt var (alt for) mange av i Australia).

Etter å ha kjempet oss gjennom lokale folk som så inderlig ville hjelpe oss, kom vi oss omsider på bussen som skulle ta oss til vår neste destinasjon. De fleste ville oss sikkert alt vel, men samtidig var de alt for innpåslitne til at vi stolte på dem. Når vi endelig kunne ta av oss hvert vårt tunge hjem, og satt oss i hvert vårt fantastiske, svære bussete kunne vi endelig slappe av. Fire deilige timer etter ankom vi Cameron Highlands, i en liten landsby på fjellet. Cameron Highlands er en fin plass for å slappe av, slippe unna den tunge, varme luften i byene, gå turer, drikke te og spise jordbær. To netter her var perfekt, ikke mer, ikke mindre.

*For det meste Jackie og meg. Det var ved frokosten på hostellet i KL at jeg møtte henne, og vi avtalte fort og møtes noen timer senere for å utforske byen sammen.