Fra skitne hostell til ren luksus

Skreve mandag 29. mai

Etter fire måneder der de fleste netter har vært på hostel, flyplasser eller hjemme hos noen, var det er stor kontrast å komme til et femstjerners hotell i Delhi. Fra en enkel seng på dorm (sammen med seks til tolv andre personer), der maur og mygg vander fritt, med dårlige dusjer, vinduer som ikke kan lukkes og kroker fulle av skitt - til en stor dobbeltseng med seks puter helt for meg selv, service som er over alle forventninger, badekar (!!!), to fantastiske dusjer osv. osv.

La meg fortelle fra begynnelsen:

Mine to første netter i India bodde jeg på et hostel, plassert inn i en kjempetrang bakgate i et skittent og travelt strøk i Delhi. Etter én natt med lite søvn pga et plagsomt myggnett og en varme som gjorde det vanskelig å sove, var det første som slo meg når jeg våknet at jeg ville finne meg et nytt hostel i et bedre strøk. Etter å ha kommet i snakk med de ansatte, og sett at det faktisk var mange andre backpackere her, bestemte jeg meg for å gi plassen en ny sjanse. Jeg ble oppfordret til å ta første dagen min i Delhi rolig, og bli gradvis vandt til India. Fra første dagen min i Malaysia til jeg satte meg på flyet i Thailand, var jeg sammen med andre backpackere, og det var nå rart å være alene, igjen. Jeg tok derfor imot rådet, og holdt meg på hostelet og i gatene rundt. Jeg likte meg nå godt på hostelet, og det skitne rommet brydde meg ikke lenger (jeg var jo faktisk vandt med verre hostel enn dette). Etter to netter her sa jeg farvel og tok taxi til mitt neste sovested - The Leela Palace.

Før taxien fikk kjøre til inngangen, ble bilen sjekket av sikkerhetsvakten. Ved inngangen ble jeg tatt imot av flere ansatte som tok seg av bagasjen min og geleidet meg videre. Først måtte jeg gå gjennom sikkerhetskontrollen, jeg ble så bedt om å sette meg i den utrulig fine lobbyen. Først nå merket jeg hvor avslappet backpackerstil jeg har fått, med håret i en dusk på hodet, klær som var brukt i flere dager og null sminke. Noen minutter senere ble jeg hentet, og jeg fikk et smykke av blomster og en rød prikk i pannen som skulle bringe lykke. Videre ble jeg guidet litt rundt om på hotelet og tatt bilde av, før jeg ble vist til rommet mitt og jammen ble jeg guidet rundt der også. Etter å sjekket inn, som vi gjorde på rommet, ringte det på og bagasjen min var kommet. Jeg var i sjokk over servicen og luksusen som var her, og det var vanskelig å forholde seg til de ansatte i begynnelsen fordi jeg følte at jeg ble behandlet som en ordentlig prinsesse på kongeslottet. Noe jeg absolutt ikke var vandt med etter fire måneder som backpacker. Jeg følte meg som et barn som fikk sin første iskrem. Det stoppet ikke der, og jeg var så og si i luksuslykkerus under hele oppholdet. Hotelet var utstyrt med treningsrom, spa, minst fem restauranter, konferanserom, flere lobbyer, en kjempefin hage, bibliotek og min absolutte favoritt: stort område på taket, med solsenger, badebasseng og utsikt over hele byen. Så må jeg ikke glemme frokosten, der jeg kunne ta alt jeg ville av croissanter, bagels, salat, frukt, juice, te, kaffi, søtsaker, egg, bacon, pannekaker, indisk mat osv. Siden det for meg var ganske dyrt å spise på hotelet ellers, gaflet jeg i meg mest mulig ved frokosten slik at jeg slapp å bestille noe særlig annen mat senere på dagen. Selv om jeg var på et fem-stjerners hotell la jeg ikke fra meg backpackeren i meg helt. Etter å ha sett prisene på hva det var for å vaske bare en t-skjorte, tok jeg klesvasken på rommet selv. Hostelet jeg betalte de to første nettene (200INR = 22kr) holdt så vidt til en liten boks med Pringles her.

Oppholdet mitt her var som dere sikkert har skjønt helt fantastisk. Men to netter var nok, og jeg er nå klar for virkeligheten igjen.

1.lykkelig over hotelet, med "good luck" i pannen og rundt halsen, 2. sengen min, 3. og 4. middag servert på rommet, 5. badet mitt, 6. backpacker på luksushotell - klesvask på rommet, 7. - 9. taket med badebasseng, solstoler osv, 10. - 12. lobbyen ved resepsjonen, 13. bildet lånt av Google siden jeg ikke fikk tid til å ta flere bilder selv