Årets overraskelse

HVEM hadde trodd at jeg kom til å stå utenfor døren hjemme i Norge noen dager før julaften? Svaret er ingen. Men det var altså det jeg gjorde! 10 dager før, dag nr to i Mexico, surret tankene rundt om i hodet på meg: "Skal jeg reise hjem og gi tidenes julegave til de hjemme? Eller skal jeg fortsette å reise i fantastiske Sentral Amerika, med palmer, sol og nye venner?" Selv om sistnevnte var veldig fristende (og min opprinnelige plan når jeg reiste), klarte jeg ikke å legge fra meg tanken om å overraske familie og venner hjemme i Norge. Samme dagen bestillte jeg en flybillett fra Cancun til Bergen, med avreisedato 18. desember.

De neste 10 dagene, de siste dagene i Mexico, snakket jeg minst mulig med de hjemme for å klare å holde det hemmelig. På avreisedagen sendte jeg melding hjem om at jeg hadde sendt Maria på flyet hjem, og var selv klar til å reise videre alene, som jeg også skrev her på bloggen. Men det var jo bare en stor løgn. Vi sjekket begge inn på flyplassen, og satte oss på hvert vårt fly til Norge. Det var en rar flytur. En del av meg hadde begynt å tro på mine egne løgner, og var forberedt på å reise videre. "Hva er det jeg gjør?? Er jeg virkelig på vei hjem, fire måneder tidligere enn planlagt???" Samtidig som tårene trillet, danset sommerfuglene rundt om i magen på meg, spent på hvordan folk ville reagere.

I Bergen hadde kjæresten til Heidi lurt henne med på flyplassen for å hente en "kompis av ham". Når det var jeg som kom ut i ankomstrommet på Flesland skjønte hun ingenting. Noe ingen av de andre jeg overrasket de neste fem dagene heller gjorde. Det var mange gledestårer i løpet av disse dagene, og bare det å se uttrykkene til familie og venner når jeg helt uventet stod rett fremfor dem, var definitivt verdt de 5000 kr det kostet for å komme hjem. Jeg har hatt en kjempekoselig jul med familie og venner, og nå er det jammen siste dagen i året 2013.

God jul og godt nyttår! 

Guess what: I'm back in Norway! After my second day in Mexico, I spontaneously decided to book a flight back home. I spent five days surprising my family and friends. Everybody thought I was in Mexico, until I was standing right in front of them. Shocked faces and tears. All of them glad for having me home to celebrate Christmas. It was all worth the ticket back home. Merry Christmas and Happy New Year!