Posts in USA
No woman no cry

Jeg har nå reist 19 timer frem i tid. 30 timer etter at jeg ankom flyplassen i San Francisco, var jeg fremme på hostelet mitt i Australia. Etter å ha vært bak Norge i tid i nesten to måneder, er det uvant å plutselig være 10 timer fremfor. Spesielt siden jeg så og si hoppet over torsdag, 28. februar, på grunn av tidsforskjellene. Slutt å kødd med hodet mitt, jeg blir forvirra. På onsdag ga jeg og Brit hverandre en siste klem, og så var jeg plutselig alene, igjen... Hun er nå trygt fremme i Norge og kulden, snart klar for to måneder i London, mens jeg fortsetter ferden min som backpacker.

Våre fem siste netter sammen ble brukt i San Francisco. Med koslige gater, fine bygninger, gode restauranter og en koslig havn, er dette vår favorittby i USA så langt. Etter å ha tilbringt åtte travle dager med mye reising og en fantastisk gruppe, tok vi det ganske rolig i San Francisco. Litt av det vi fikk oppleve her var Golden Gate bridge, Chinatown, et forferdelig kleint komedieshow, utsikt over San Francisco på nattestid, shopping, og alle de hjemløse (er alt for mange av dem i SF...).

Vi har hatt en fantastisk måned på reisefot sammen, og det er heldigvis ikke siste gang vi pakker sekken for å utforske verden i lag..

Beste plass: Montezuma, Costa Rica. Beste minne: båttur fra Jaco til Montezuma (Costa Rica) med delfiner hoppende rundt oss, sol og blått hav + limousine med gruppen vår i Las Vegas. Beste utsikt: Grand Canyon i helikopter. Beste mat: is-sjokolademousse. Beste musikk: Reggae, Bob Marley: "No woman no cry", "I shot the sheriff", "Is this love". Beste latter: dagen derpå-humoren vår og alle de rare blikkene vi fikk av vår kule gruppeturleder. Kleineste øyeblikk: komedie i San Francisco (var i et lite rom med et publikum så stort som 10 stk, og fire komikere som også syns det ble kleint etter hvert, siden humoren deres ikke traff noen av oss). Mest brukte ord: jævla bra (som vi har lært vekk til nesten alle vi har møtt), lehaim (skål på israelsk), mi amiga, seniorita. Kommer til å savne mest: den tørre humoren vår.

Er forresten veldig gøy å høre fra dere på den andre siden, så ikke vær sjenerte med kommentarene!

Nå skal en ny by og et nytt kontinent utforskes. Snakkes!

Almost like home

Med snø på bakken, fingrer og føtter kalde som is, omringet av store fjell, fosser og trær, trodde vi nesten at vi var hjemme i Norge ...Det eneste som manglet var mine skjønne firbente, en god klem fra mine kjære og litt norsk mat... Men så var det bare Yosemite nasjonalpark.

It almost felt like we were in Norway yesterday. Snow and ice on the ground, hands cold as ice, surrounded by huge mountains and trees. But it was only Yosemite national park...

Death valley

I dag tok vi turen under havoverflaten, til det laveste og tørreste område i Nord-Amerika: Death Valley. Det er også her den høyeste temperaturen på jorden har blitt målt og pålitelig rapportert. Kult? Ja!

Below sea level, at North America's lowest and driest area: Death Valley. That also have the world record for highest temperature. Cool? Yeah!

I byen det meste kan skje

Og med "byen der det meste kan skje" mener jeg selvfølgelig Las Vegas. Kvelden vår endte heldigvis ikke som i "Hangover"-filmene. Men med en limousin med plass til minst 30 mennesker, ståplass, råbra musikkanlegg, champagne og annen drikke ble kvelden ikke så aller verst.

The city where anything can happen: Las Vegas! Luckily our night didn't end like the "Hangover"-movies. But with a huge limo, with space for at least 30 people, good music, champagne and a lot of other drinks, our night was preeeetty good!